Vluchtelingen en Almere

Het CDA in Almere ondersteunt een motie van de SP waarin opgeroepen wordt om meer opvang te creëren in Almere. De wereldproblematiek van de grote stroom vluchtelingen en het tekort aan opvang vraagt om lokale oplossingen.

De TV-beelden van de erbarmelijke toestand van vluchtelingen uit Syrië heeft wat los gemaakt in onze samenleving. De asielzoekerscentra worden overspoeld met aanbiedingen van mensen die willen helpen met goederen en opvang. De opvang van vluchtelingen die soms ernstig getraumatiseerd kunnen zijn is echter geen sinecure. Sybrand Buma doet een oproep tot politiek handelen: snelle opvang op korte termijn, maar ook goede keuzes op lange termijn. Alle landen binnen de EU moeten meedoen met de opvang en de asielprocedure moet sneller en beter. En we ontkomen niet aan optreden ter plekke in Syrië.

Amazing grace

De SGP maakte op een voor deze partij opmerkelijk moderne wijze een statement met een flashmob in de hal van de Tweede Kamer. Een koor zong Amazing grace. ‘Haat moeten we bestrijden met verzoening en genade’ aldus de boodschap volgens de SGP. Ze kwamen op het idee toen ze verrast werden door Obama die het lied inzette tijdens een herdenkingsdienst. Het filmpje werd wereldwijd een hit.

In Almere was er deze week gedoe over een partij die in paniek over de ommekeer in de publieke opinie weer wat riep over gelukzoekers. Maar belangrijker is de SP motie die het CDA ondersteunt. Volgende week komt deze aan de orde. Wereldpolitiek en lokale politiek raken elkaar soms.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *