Raadslid in Almere, terug van weg geweest

Johan van der Kroef, raadslid 2014

Aanstaande donderdag word ik ge├»nstalleerd als gemeenteraadslid in Almere voor het CDA. Na 4 jaar weer terug van weggeweest. Eerder was ik al 12 jaar actief voor de fractie als publiciteitsman, fractiesecretaris, fractie-assistent en raadslid. In de afgelopen vier jaar heb ik natuurlijk wel met argusogen de lokale politiek op een afstand gevolgd. Toen de parkennota vervangen zou worden door een nota waar veel ruimte geboden werd, heb ik me gewend tot alle raadsleden. In een vorig periode werd ik de bewaker van de parkennota genoemd omdat ik ten strijde trok tegen het bouwen in parken. Almere is een prachtige stad met veel ruimte en groen. Een stad die op een nieuwe wijze ruimtelijk is ingericht. Een stad die open staat voor experimenten, iets nieuws. Een stadcentrum wat in Nederland soms wordt verguisd omdat het anders is, maar dat internationaal opzien heeft gebaard en alle prijzen heeft gewonnen die er te winnen zijn. Omdat er zoveel gebeurt in deze snel ontwikkelende stad, is de politiek er interessanter dan in andere steden. De politiek heeft het aangedurfd om als eerste raad in Nederland de commissievergaderingen af te schaffen en daarvoor de Politieke Markt in te stellen. Daarmee is de politiek toegankelijker geworden en veel effici├źnter. En: de politiek werd veel leuker. Mijn leus is altijd geweest: de politiek is belangrijk en leuk. Ik begrijp niet dat veel mensen over politiek praten alsof het een vies woord is. In mijn stad zijn veel mensen in de politiek die zich inzetten met hart, ziel en al hun vrije tijd voor de stad en de mensen die er wonen. Ja, ook in Almere is (ten onrechte) veel onvrede en dat heeft geleid tot een PPV met veel zetels. Maar ook daar komt verandering in nu bijna alle PVV-ers zich tegen de discriminerende uitspraken van Wilders uitgesproken hebben. Laat het een verandering zijn ten goede.

Reacties zijn gesloten.