De wereld is plat

week 17 Afstanden doen er niet meer toe in deze moderne wereld. Deze week was ik in Canada voor familiebezoek, maar toch kon ik de fractievergadering voorzitten via skype. Om mee te doen in de raadsvergadering moet je nog steeds fysiek aanwezig zijn. Maar ik kon alles wel meemaken via internet. De wereld is plat.

De dag voor het vertrek naar Canada had ik samen met Bastiaan Malotaux een gesprek met de heer Moscoviter van Buurtpreventieteam Filmwijk. Filmwijk is over het algemeen een rustige wijk, maar er is nu het een en ander aan de hand met overlast op het Walt Disneyplantsoen van een groep jongeren die ook leden van het buurtpreventieteam hebben bedreigd. Frusterend, de situatie moet zo snel mogelijk opgelost worden. Er is vanaf 1 mei camaratoezicht. We willen nog een keer meelopen met de vrijwilligers, maar voorlopig lopen ze niet op Walt Disneyplantsoen, dat is nu een politiekwestie. Ook op deze dag was het huwelijksfeest van onze gewaardeerde fractieassistent Lesley van Hilten.

Ik dacht: 30 april dan kan ik wel in Canada zijn, dan is er geen raadsvergadering. Maar Koninginnedag vieren we niet meer, dat was even out my mind. Dus de politieke markt moest ik op afstand beleven. Twee onderwerpen waar veel om te doen was: Kunstlinie en Lokale Omroep. Op afstand kon ik mijn mederaadslid zich zien bewegen in een politieke wespennest. Goed te zien dat hij zich nooit van de wijs laat brengen en altijd een ontspannen uitstraling houdt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *