Complimenten in plaats van afkeuring

week 40

Afgelopen donderdag kwam op de raadsvergadering plots een motie van afkeuring richting wethouder Pol vanwege het ICT-beleid (zie ook weekjournaal week 37 en 39). Gelukkig haalde deze motie het niet, want complimenten en respect voor het handelen van deze wethouder waren meer op zijn plaats.

Er is bij de start van het ICT heel veel misgegaan. De complexiteit van de overgang naar een andere ICT-aanbieder met een flinke upgrade van de ICT is volledig onderschat. Opmerkelijk was dat de deskundigen die het College in huis gehaald had niet gewaarschuwd hebben voor het te optimistische tijdpad en het te kleine budget. Toen de tekenen kwamen dat het project misliep is er echter meteen ingegrepen. Daarna is het project intensief begeleid. De wethouder had elke maand overleg en op den duur werd hij zelfs elke dag bijgepraat. Aan de inzet van de medewerkers heeft het ook niet gelegen. Er is keihard gewerkt en de werkdruk leidde zelfs tot uitval van medewerkers. De regievoering was slecht in de eerste fase en er bleek te weinig kennis in huis omdat de ICT voor een groot geoutsourced is. Aan beide tekortkomingen is gewerkt door het College. De beantwoording door de wethouder was degelijk en riep weinig reactie op. De aankondiging van een motie van afkeuring viel daar niet mee te rijmen.

Afgelopen week was ik bij de legging van de eerste steen van een bijzondere moskee. Het wordt de derde moskee in Nederland van de Ahmidiyya Moslim gemeenschap. Deze groep moslims heeft in Pakistan te lijden gehad van een zware vervolging. Daardoor is de religieuze stroming verstrooid over de wereld. In Nederland zijn er 1500 volgelingen, wereldwijd zijn er 10 miljoen.

Wethouder Frits Huis zat strak naast de wereldleider Mirza Masroor Ahmad. Het is verfrissend te horen hoe ze vrede hoog in het vaandel hebben, in grote tegenstelling tot de IS-moslims.

Afgelopen donderdag kwam ook het bestemmingsplan ‘Onderliggend wegennet’ aan de orde. Dit is nodig om de nieuwe aansluitingen op de te verbreden A6 mogelijk te maken. Het gaat hier voornamelijk om juridische verankering van eerder besproken kwesties. Alleen de weg over het camping terrein is een heet hangijzer. Hopelijk komt er alsnog goede overeenstemming tussen de camping en gemeente.

Fractiegenoot Bastiaan Malotaux debatteerde donderdagavond met de SP over hun motie over het Amerikaans-Europees handelsverdrag dat er nog moet komen, de TTIP. De zorgen zijn voorbarig en op onjuiste informatie gegrond zo voerde hij aan. Hij betoonde zich weer een sterk debater.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *