Burgemeester en Floriade

week 23 24

Op donderdag 11 juni werd de gewone agenda van de politieke markt ter zijde geschoven en kwam in beslotenheid de voordracht voor de nieuwe burgemeester aan de orde. Franc Weerwind (D66) de huidige burgemeester van Velsen wordt de opvolger van Annemarie Jorritsma.

De vertrouwenscommissie heeft de voordracht tot op het laatste moment volledig geheim gehouden. Ook voor de raadsleden die niet in de vertrouwenscommissie gezeten hebben was het een complete verrassing. Afgaande op het advies van de commissie heeft de raad nog diezelfde avond besloten Franc Weerwind voor te dragen voor benoeming. Op de vergadering hoorden we pas van de agendaverandering.

De volgende dag werd ik ook verrast: op een doktersbezoek vanwege oogklachten volgde een spoedoperatie aan mijn oog nog dezelfde dag. Hoewel ik er daarna wel gewoon mijn dagelijkse dingen weer kon oppakken, gaf het toch een verstoring in mijn voorbereiding voor de behandeling van de Floriade. Met 1 oog lezen is lastig als je dat niet gewend bent, dus ik heb de voorleesfunctie van mijn ipad gebruikt om alle 17 documenten te bestuderen. Het CDA is enthousiast over het evenement, het is goed voor het imago voor Almere en het stimuleert een groot aantal groene initiatieven. Maar we hadden zorgen. Deels zijn die zorgen verdwenen bij het lezen van het masterplan. Maar er zijn nog steeds zorgen over de risico’s en het toezicht er op. We hopen dat ook deze zorgen uiteindelijk weggenomen worden. Ook de volgende twee politieke markten zullen in het teken staan van de behandeling van het masterplan en alle onderliggende documenten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *