Wisseling baan en motie moskee

week 16 Afgelopen week werd mijn aandacht vooral opgeëist door het opzeggen van mijn baan bij Aminolabs in België en het aanvaarden van een nieuwe baan bij Apotex in Leiden. Steeds meer kom ik het tegen dat mensen denken dat het gemeenteraadslidmaatschap een gewone baan is. Waarom kun je er geen kerkelijke functie bij hebben? Het antwoord is dat ik het raadslid zijn al naast mijn gewone baan doe. Het eist veel tijd op (ca 20 uur per week) maar toch doe ik dat vooral in de avond- en weekenduren. Per 1 juli heb ik een nieuwe baan als farmaceutisch productontwikkelaar. Inderdaad heel wat anders dan de politiek, maar daardoor is het ook aantrekkelijk om te combineren.
Politiek was er deze week het dilemma: steunen we de PVV-motie om inzicht te vragen in de financiën van de moskee in Almere Buiten om te weten of haatpredikers invloed opeisen in de moskee. Bij de eerste bijeenkomst hebben we ons terughoudend opgesteld omdat we vinden dat je uiterst voorzichtig moet zijn met het bemoeien als overheid met religieuze instellingen. Maar er is reden voor ernstige zorg dat jihadisten mensen werven voor de strijd in landen waar de IS actief is. De Tweede Kamer fractie van het CDA heeft al aandacht gevraagd voor de kwestie in Gouda, waar ook zorgen waren over de invloed van haatpredikers.
In Almere hebben we voor de motie gestemd met de stemverklaring dat we de moskee niet willen beschuldigen maar juist de kans geven om te laten zien dat het hun ernst is om radicalisering tegen te gaan. Een bezoeker van de moskee Abou Hafs die zich nu voordoet als iemand die anti-geweld is, had eerder een veelzeggend lied gemaakt waarvan hij zich nooit gedistantieerd heeft: zie hier

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *