Tijdperk Weerwind?

week 36

Afgelopen woensdag is onze nieuwe burgemeester de heer Weerwind geïnstalleerd. Hij had een goede toespraak met citaten van bewoners die hij tegen kwam in de stad. Hij merkte dat ze trots zijn op Almere en terecht. In deze week waren ook de studiedagen van de raad.

‘Na het tijdperk Jorritsma begint het tijdperk Weerwind’ zo zei de commissaris van de koning Verbeek. Weerwind maakte er echter snel van: tijdperk van de raad. De raad is immers hoofd van de gemeente.

Franc Weerwind en ook de andere collegeleden waren aanwezig bij de studiedagen van de raad. Dit keer in Leeuwarden. Vernieuwing was het thema van deze studiedagen. Het is nu ruim elf jaar geleden dat Almere met een revolutionair concept kwam voor de raad: de Politieke Markt. Het was een groot succes. De raad is besluitvaardiger en toegankelijker voor de burger door geworden. En de politiek werd interessanter. De tijd staat niet stil en we hebben ons op de studiedagen beraden op een vernieuwing van het concept in de komende jaren. Onze griffier Jan Dirk Pruim had weer nieuwe idee├źn, waar we het uitgebreid van gedachten hebben gewisseld.

Deze week hebben fractiegenoot Bastiaan Malotaux en ik een gesprek gehad met de camping eigenaren Tineke en Rent Fokkens. Ze willen graag dat het alternatieve plan voor de plek van de camping binnen de Floriade op de politieke markt aan de orde komt. Daarnaast overleg gehad met de lokale afdelingen van de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland over het plan voor de fietskruisingen in Almere.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *