Projectendag: Samen bouwen aan Almere 2.0

week 40

Afgelopen zaterdag was er voor zowel de leden van de Provinciale Staten Flevoland als voor de gemeenteraadsleden van Almere een nuttige projectendag georganiseerd. Voor de toekomst van Almere werken het Rijk, provincie en gemeente samen met projecten vanuit het Fonds Verstedelijk Almere.

Er zijn 5 programmalijnen waaraan via projecten aan gewerkt wordt. Daarvan zijn 5 boekwerkjes verschenen die eerder behandeld zijn op de Politieke Markt. Politiek is keuzes maken, dus we moesten voor deze projectendag kiezen voor 2 programmalijnen om je laten voor te lichten over de lopende projecten. Ik heb gekozen voor ‘Energy on upcycling’ en ‘Versterken verblijfsplekken’ .

In de ochtend hadden we boeiende gesprekken over recycling (of beter upcycling) met een afvalverwerker (Van Werven), over tegen gaan van voedselverspilling met een filiaalhouder van een supermarkt en last but not least over een voor Nederland uniek project Ultra diepe aardwarmte.

In de middag gingen we in Harbour House aan de kust de recreatieplannen bekijken in de Kustzone. Daarna was het aan de orde de plannen voor een Almeerse Poort naar de Oostvaardersplassen.

Een dag waar je kon zien dat er met veel energie gewerkt wordt aan een groot aantal plannen voor Almere. in deze week heb ik me verder bezig gehouden met de onderwerpen fietsparkeren in het centrum en de voorbereiding van de Omgevingsvisie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *