Over mij

Wie ben je?

Mijn naam is Johan van der Kroef. Deze website hield ik vooral bij in mijn politiek actieve periode in Almere. Mogelijk houd ik deze in de toekomst weer bij.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in Amsterdam. Ondertussen woonde ik al van 1984 tot 2020 in Almere. Vanaf oktober 2020 woon ik in Drachten.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik was farmaceutisch ontwikkelaar. Dat hield in dat ik me bezig houd met het ontwikkelen van nieuwe producten (gecoate en niet gecoate tabletten) en het oplossen van productieproblemen. Sinds oktober 2020 ben ik ambtelijk secretaris OR bij verschillende bedrijven.

Waarom CDA?

Het CDA is een partij waar ik me graag voor inzet, omdat het een partij is die werk maakt van christelijke uitgangspunten als rentmeesterschap en gerechtigheid. Het CDA maakt zich sterk voor een zorgzame samenleving die niet afhankelijk mag zijn van de overheid.

Waar ga je voor als raadslid?

Graag zet ik me als raadslid in voor een Almere met een blijvend groen karakter. Veel aandacht voor het sociale beleid: schuldhulpverlening, gezinscoaches, opvang daklozen. Zolang er nog mensen noodgedwongen de nacht op straat moeten doorbrengen, is er iets mis in deze stad.
Verdere speerpunten zijn voor mij: verbetering bewonersparticipatie en onderhoud van de stad, natuurbeheer. Wanneer we als gemeente de toekomst van jongeren voor ogen hebben, pakken we de drugsproblematiek echt aan en houden we op met het softe gedoogbeleid.

Wat vind je het mooiste plekje van Almere?

Het uitkijkpunt over de Oostvaardersplassen op de Jan van den Boschpad (Oostvaardersbos). Vaak ga ik op mijn fietsje daar heen met mijn verrekijker om te genieten: de ene keer zie je lepelaars aan het vissen, de andere keer een visarend of zilverreigers, soms een vos.