
week 9-11
Moet de volggroep Floriade een onderzoek doen naar de kosten van het stoppen met de Floriade terwijl de gemeenteraad helemaal niet wil stoppen? Dat was de hamvraag van deze twee weken.Daarnaast kwam het bestemmingsplan Buitenvaart en de toekomst van het glastuinbouwgebied uitgebreid aan de orde op de politieke donderdagavonden. En tussendoor ben ik geïnterviewd door studenten en heb ik een studiedag van de raad bijgewoond.
Het is een strijdpunt geworden tussen voornamelijk de SP en PVV en aan de andere kant voornamelijk de coalitiepartijen. Moet er een duur extern onderzoek gedaan worden naar de kosten van het stoppen van de Floriade om een minderheid ter wille te zijn. Ik was vol lof over het constructieve wijze waarop de volggroep aan het werk is. Daarom heb ik me in de eerste bijdrage positief ingezet. Het CDA vindt wel dat een onderzoek wel nuttig moet zijn. En dat is een externe studie naar de gevolgen van stoppen met de Floriade niet als er helemaal geen sprake is van stoppen. Integendeel de trein begint nu net vaart te maken. Het CDA en ook andere partijen willen wel dat de risico’s van het project goed in de gaten gehouden worden. En het College heeft een uitgebreide risico-analyse gedaan en ook daarbij een second opinion onderzoek laten doen.
Intensief ben ik bezig geweest met een amendement op het bestemmingsplan Buitenvaart om overbodige regelgeving te voorkomen. Daarnaast zijn we ook betrokken bij voorstellen om het caravanbedrijf ACB een nieuwe locatie te geven al dan niet op Buitenvaart.
Leuk moment was een interview met studenten van Windesheim die voor een studieopdracht mij interviewde over de schriftelijke vragen over overlast op station Oostvaarders.
Verder een studiedag van de raad waarbij ik me heel concreet bezig heb gehouden met communicatie van de raad met bewoners en met de rol van de raad bij grote projecten.