Kunstlinie, drugs, fietskruisingen en bijen

week 22 Vorige week vrijdag was er een cursus Communiceren in tijden van Crisis. Best wel interessant, maar ik denk dat een cursus Risico-regelreflex nuttiger is, want ik merkte dat veel raadsleden nogal last hebben om alles dicht te regelen als er een incident is.

Ik heb deze week een notitie voor het CDA geschreven over het drugsbeleid naar aanleiding van het boek De Derde Weg van Fijnaut en de Ruyver. We moeten nu eens stoppen met het experiment met gedogen via coffeeshops dat al tientallen jaren duurt en een gigantisch fiasco is gebleken. Met de coffeeshops is precies het tegengestelde bereikt dan men wilde bereiken. In plaats van indammen van het gebruik heeft het een grote aanzuigende werking gehad en in plaats van voorkomen van criminaliteit heeft het de georganiseerde misdaad naar Nederland gehaald.

Op de politieke markt was ik woordvoerder met betrekking tot de kwestie Kunstlinie. De oppositie neemt geen genoegen met het antwoord van wethouder Huis over de interne problemen in de organisatie. De motie voor een onderzoek is in feite een motie van wantrouwen. Het CDA staat daar niet achter.

Gisteren had ik een gesprek met de ambtenaar over het rapport over de onveilige fietskruisingen. Binnenkort wordt het naar het College gestuurd. De CDA-actie heeft iets heel goeds voortgebracht.

Deze week heb ik ook schriftelijke vragen gesteld over het plaatsen van een bijenkast pal naast een glijbaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *