Eenzaamheid op de agenda gezet van de raad

Het CDA heeft op 8 december een open tafel bijeenkomst georganiseerd over het thema eenzaamheid. Aan de hand van een voorbeeld project ‘Open je hart’ van Liane Wolfert is gekeken hoe eenzaamheid preventief bestreden kan worden.

Het opbouwen van een sociaal netwerk kan essentieel zijn om eenzaamheid te voorkomen en/of te bestrijden. Het project Open je hart is verrassend succesvol in andere gemeenten in Flevoland. Zie voor het project de video op deze site.

Op de bijeenkomst gaf een medewerker van GGD Flevoland een overzicht over de eenzaamheid in Almere. Er zijn in Almere tenminste 11000 mensen ernstig eenzaam. Wanneer iemand ernstig eenzaam is, heeft dit veel impact op het functioneren en op de gezondheid van mensen. De directeur van De Schoor gaf uitleg over de werkwijze van deze stichting en benadrukte de impact van eenzaamheid op armoede en sociaal functioneren. Eerder op de dag had het Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland een factsheet gepresenteerd over eenzaamheid. Het CMO stelt daarin dat de huidige aanpak teveel aanbod gericht is en te weinig rekening houdt met de diversiteit in soorten eenzaamheid (zie hier).

Ik wil een vervolgbijeenkomst organiseren samen met D’66.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *