Begroting en algemene beschouwingen

week 41 en 42

Vanwege de herfstvakantie van de schoolkinderen is er een week geen politieke markt. Dat komt goed uit, want om de begrotingsstukken te lezen en om speerpunten te bepalen, zijn een paar avonden extra wel nuttig.

De technische uitleg door de ambtenaren van de begroting is altijd erg verhelderend. Vanwege andere eisen van het Rijk verandert er nogal wat met de begroting. En ook de nieuwe taakgebieden binnen het sociaal domein vergen aandacht. Omdat de bijeenkomsten met deze ambtenaren tegelijk waren met andere onderwerpen waar ik beslist bij moest zijn, heb ik veel gemist. Dan is het mooi dat er van elke bijeenkomst een video gemaakt wordt die later terug te zien zijn. Dus ik heb in de herfstvakantie ongeveer 7 uur video’s gekeken van vergaderingen. Helaas was van de begrotingsbijeenkomsten niet alles goed opgenomen.

Belangrijker nog dan het napluizen van de jaarbegroting is het als fractie evalueren van ons raadswerk en het bezinnen op nieuwe aandachtspunten. Het houden van de algemene beschouwingen van volgende week is het moment om je eigen visie te geven.

Verder ben ik vrijdag naar een bijzondere theatervoorstelling geweest van het Almeerse theatergezelschap De Bonte Hond: Eigen schuld. Een confronterend gebeuren dat begint gewoon in het winkelcentrum over drie soorten typen van schuldproblemen en de gevolgen er van. Zeer boeiend, maar wel flink geladen uur. Hoe kom je in en hoe kom je uit de schulden. Volgende week treden ze op voor jongeren. Dit is geen amusement maar leerstof theatraal gebracht.

Omdat ik keer donderdags geen raad had, kon ik die avond naar het kenniscafé over China. Veel vooroordelen over dit land zijn weggeruimd. Voor een ander land heb ik deze week aandacht gehad: ik heb een CDA-boekwerk over de politieke situatie in België gelezen. Het inspireerde me tot het schrijven van een blog.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *